k

SALONICA GOES ONLINE
with CITYWARE

Η καθημερινότητα μας διαρκώς αλλάζει, εξελλίσεται και μεταλλάσεται με βάση τις ανάγκες των ανθρώπων και του ίδιου του πλανήτη. Η περίοδος αυτή του 2020 που διανύουμε είναι αν μη τι άλλο πρωτόγνωρη. Η χρήση των νέων τεχνολογιών, είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει στην παραγωγή νέων δημιουργημάτων, τα οποία θα καθορίζουν ένα μεγάλο μέρος της ζωής των ανθρώπων σε καθημερινό επίπεδο. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό, να υπάρξει γνώση και καθοδήγηση, για την δημιουργία και ανάπτυξη των σωστών σχέσεων, χρήσης και συνύπαρξης με τα νέα δημιουργήματα που θα είναι μέρος της ζωής του καθενός.

Με κεντρικό, λοιπόν, σύνθημα ‘SALONICA GOES ONLINE’, μία αρχιτέκτων μηχανικός, σε συνεργασία με την τεχνολογικη ομάδα, φροντίζουν να μας καθοδηγήσουν με ασφάλεια στην καινούρια αυτή πραγματικότητα. Καινοτομούν, φέρνοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα την εμπειρία της επαυξημένης πραγματικότητας, και στον χώρο της εστίασης. Η τεχνογνωσία της ομάδας επικεντρώνεται στην τεχνολογία της εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας, στην επιχειρηματική μοντελοποίηση, στην ανοιχτή καινοτομία, στη βιομηχανία ασύρματης τηλεπικοινωνίας καθώς και στην περιοχή των έξυπνων πόλεων.

Δημιουργώντας λοιπόν μια ολοκληρωμένη και εξαιρετικά δημιουργική ομάδα, έρχονται να μας συστήσουν στην τεχνολογία της επαυξημένης πραγματικότητας και να αναβαθμίσουν την νέα αυτή καθημερινότητα, με την πρωτοποριακή εφαρμογή “CITYWARE“, η οποία περιλαμβάνει μια δεύτερη συμπληρωματική εφαρμογή την ‘‘CITYWARE ADMIN’’ η οποία θα φιλοξενεί, σε πρώτη φάση, τις επιχειρήσεις της πόλης μας (Θεσσαλονίκη), καθώς στο μέλλον θα επεκταθεί και θα καλύπτει ολοκληρη την Ελλάδα και Κύπρο.

Τι είναι η επαυξημένη πραγματικότητα?

Η επαυξημένη πραγματικότητα είναι η τεχνολογία η οποία συνδυάζει το εξωτερικό φυσικό περιβάλλον, με το οποίο ο χρήστης έχει κανονική οπτική επαφή, με την ταυτόχρονη προβολή ψηφιακών πληροφοριών εντός του οπτικού του πεδίου και αποτελεί και ένα πολύ αποτελεσματικό διαφημιστικό εργαλείο, πέραν όλων των άλλων.

 

Τι είναι η citywARe?           

H CitywARe είναι μια εφαρμογή, η οποία δίνει την δυνατότητα στον υποψήφιο καταναλωτή, να περιηγηθεί εικονικά στον εκάστοτε κατάλογο, στρέφοντας την κάμερα του κινητού ή του τάμπλετ προς το ορισμένο σημάδι, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται το ψηφιακό μοντέλο του καταλόγου αντί για το τυπωμένο.

Η CitywARe είναι μια εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας, με την οποία ο πελάτης, ανοίγοντας την κάμερα του κινητού του τηλεφώνου ή του τάμπλετ του, μπορεί να δει ψηφιακά τους καταλόγους των καταστημάτων που επισκέπτεται, με τις τιμές, τις περιγραφές και τις εικόνες τους, έτσι δεν χρειάζεται πλέον να υπάρχουν έντυποι κατάλογοι.
Η CitywARe έχει και οικολογικό χαρακτήρα καθώς με σύνθημα ” No More Paper ” δεν θα χρειαστεί να εκτυπωθουν ξανά κατάλογοι και οι τυχόν αλλαγές που θα χρειαστεί να γίνουν κατά καιρούς, μπορούν πλέον να γίνουν άμεσα, με το πάτημα ενός κουμπιού, μέσα από την εφαρμογή CitywARe admin, χωρίς να χρειάζεται να πληρώνετε συνεχώς για αλλαγες στο site σας και να χρησιμοποιείτε τα ξεπερασμένα QRcodes.
Η CitywARe admin  απευθύνεται στον υπεύθυνο διαχειριστή του καταστήματος, στην οποία θα συνδέεται και θα τροποποιεί όπως ο ίδιος θέλει και θα ενημερώνει (update) τους καταλόγους αλλάζοντας ή προσθέτοντας τιμές, φωτογραφίες, άμεσα.

Με την χρήση σύγχρονων τεχνολογιών χωροθέτησης όπως το gps είναι δυνατό να ορίσουμε την τοποθεσία του κάθε καταστήματος επιτρέποντας την χρονική και χωρική συσχέτιση ψηφιακής πληροφορίας και την εμφάνιση της σε τρισδιάστατη μορφή στον φυσικό κόσμο, σε πραγματικό χρόνο. Συνδυάζει λοιπόν το πραγματικό και το εικονικό κάνοντας έτσι την εφαρμογή-παραγγελία διαδραστική σε πραγματικό χρόνο. Επιπλέον η CitywARe παρέχει τεχνητά σημάδια (target),  που βοηθούν την εμφάνιση της ψηφιακής πληροφορίας τα οποία λειτουργούν παράλληλα και ως επιπλέον υλικό προώθησης που χρησιμοποιεί την εφαρμογή.

  

Οι ΔΥΟ εφαρμογές ΣΕ ΜΙΑ, επικοινωνούν μεταξύ τους αναπτύσσοντας, μακροσκοπικά, μία πιο αποτελεσματική σχέση μεταξύ πόλης, των πολιτών της και των επιχειρήσεων.

Σκοπός είναι να δημιουργήθει ένα βιώσιμο αστικό περιβάλλον με την σωστή χρήση της τεχνολογιας που θα μετατρέψει την Θεσσαλονίκη σε μια έξυπνη πόλη και θα αναπτύξει περιβαλλοντική συνείδηση στους πολίτες καθως και στους επιχειρηματίες της.

Architect engineer
vr_ar specialist

software architect

SOCIAL MEDIA MANAGER